Vegetariánská pečená zelenina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
tymián
vegeta
2 lžíce olivový olej
2 - 3 ks velké brambory
2 ks červená paprika
1,5 lžíce sójová omáčka
1 plechovka sterilované žampiony
1 dl voda na podlití
1 - 2 lžíce chilli omáčka
2 ks jarní cibulka s natí
1 lžíce sušená nebo čerstvá petrželka
1/2 balíčku mražená zelenina (hrášek s mrkví)

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si veškerou zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, jarní cibulku i s natí na kolečka, očištěnou papriku na proužky. Žampiony slijeme a necháme okapat, mraženou zeleninu necháme trochu povolit

  2. V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, vsypeme brambory s bílou cibulí a krátce orestujeme. Přidáme papriky, hrášek s mrkví i jarní cibulku a dobře promícháme, nakonec vsypeme žampiony, dochutíme vegetou, chilli omáčkou, zakápneme sójovou omáčkou a ještě krátce orestujeme. Odstavíme z ohně a zasypeme petrželkou a tymiánem

  3. Celou směs vsypeme do pekáčku, podlijeme vodou s pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C. Vegetariánskou zeleninu pečeme doměkka, stačí 25 minut, ale raději zkusíme, záleží na typu trouby

  4. Vegetariánskou pečenou zeleninu podle chuti ještě dosolíme a podáváme jako hlavní chod nebo jako teplou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!