Šup brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0.5 kg brambory
1 ks velká cibule
20 dkg uzená slanina
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem.

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibulku a česnek na plátky.Vše opečeme na slanině, cibulka by neměla zhnědnout.

  3. Uvařené brambory scedíme a promícháme opatrně se směsí.

  4. Šup brambory podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo doplněné například kysaným zelím nebo strouhanou kedlubnou s osolenou kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!