Sušená jablka - křížaly recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

8 - 10 kg jablko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, odkrojíme natlučené části a zbavíme jádřinců

  2. Na připravené mřížky domácí výroby (každý průměrně šikovný muž či žena si vyrobí) si nakrájíme tenké plátky asi 1 cm a naskládáme těsně vedle sebe. Jablka k sušení dáváme na radiátory

  3. Doba sušení je podle topení, ale v průměru za 1,5 dne. Takto se dá zpracovat za 1 hodinu 8 - 10 kg opadaných jablek

  4. Takto připravené křížaly jsou výborné jako chuťovka k televizi i pro děti a hlavně jsou zdravé

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!