Švédský koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 g máslo mléko rozinky 1 ks prášek do pečiva 3 ks tvaroh 1 ks vanilkový cukr 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krystal cukr 1 hrnek krystal cukr
Postup Švédský koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady. Polovinu sypké směsi rovnoměrně nasypeme na plech, který předem v silné vrstvě vymažeme máslem
V misce smícháme tvarohy, cukr, vajíčka, vanilkový cukr a trochu mléka a vyšleháme hladkou hmotu, do které přidáme rozinky. Opatrně nalijeme na sypké těsto a rozetřeme do krajů
Druhou polovinu těsta rovnoměrně nasypeme na tvarohovou hmotu. Nakonec hustě poklademe tenkými plátky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut.