Švestky s čokoládovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
0.3 l mléko
30 g čokoláda na vaření
1 balíček vanilkový cukr
20 g třtinový cukr
1 lžička vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
rum
1-2 balíčky sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme vypeckované sušené švestky. Nakrájíme je na čtvrtinky (malé kousky) a namočíme je do rumu.

  2. Na omáčku si připravíme čokoládu, kterou rozlámeme na kousky. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, třtinový cukr, přidáme čokoládu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, vyčkáme na okamžik, kdy omáčka začne trochu houstnout. Poté omáčku sejmeme z plotýnky, vmícháme žloutek vyšlehaný se lžící mléka. Přimícháme balíček vanilkového cukru a necháme vychladit.

  3. Švestky naservírujeme na dezertní talířky a přeléváme vychlazeným čokoládovým krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!