Švestky s čokoládovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks žloutek 0.3 l mléko 30 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 20 g třtinový cukr 1 lžička vanilkový pudinkový prášek podle potřeby rum 1-2 balíčky sušené švestky
Postup Švestky s čokoládovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Použijeme vypeckované sušené švestky. Nakrájíme je na čtvrtinky (malé kousky) a namočíme je do rumu.
Na omáčku si připravíme čokoládu, kterou rozlámeme na kousky. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, třtinový cukr, přidáme čokoládu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, vyčkáme na okamžik, kdy omáčka začne trochu houstnout. Poté omáčku sejmeme z plotýnky, vmícháme žloutek vyšlehaný se lžící mléka. Přimícháme balíček vanilkového cukru a necháme vychladit.
Švestky naservírujeme na dezertní talířky a přeléváme vychlazeným čokoládovým krémem.