Sypaná maková buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g máslo 1000 g jablko 200 g cukr moučka 1 lžička soda 2 lžičky mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 200 g polohrubá mouka 300 g mletý mák
Postup Sypaná maková buchta
Postup přípravy receptu
-
Navážíme si veškeré ingredience, nastrouháme omytá jablka na hrubém struhadle, v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, plech (20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 7)
Veškeré sypké ingredience smícháme (mimo vanilkového cukru a skořice) a směs rozdělíme na tři díly (každý po 300 g). Na připravený plech nasypeme jeden díl sypké směsi a na ni navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek. Jablka posypeme polovinou vanilkového cukru a jemně poprášíme mletou skořicí. Opět přijde sypká směs (druhý díl), na ni zbytek strouhaných jablek, vanilkový cukr a skořice. Další vrstva bude ze zbytku sypké směsi
nemusíme uhlazovat, máslo nám buchtu krásně spojí. Poslední vrstva bude z rozpuštěného másla, nepoužíváme méně kvalitní náhražky! Máslo rovnoměrně rozlijeme po celé buchtě
Sypanou makovou buchtu vložíme do předehřáté trouby, snížíme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut do zezlátnutí
Sypanou makovou buchtu podáváme posypanou vanilkovým cukrem nebo s hvězdičkou šlehačky poprášenou skořicí.