Sýrová omáčka s feferonkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
0,5 dl mléko
1,5 dl smetana
2 ks feferonka
20 dkg eidam
1 lžíce oregano
3 dkg parmazán
2 lžíce olivový olej
15 dkg anglická slanina
1 ks sýr Apetito

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu očistíme a nasekáme. Eidam nastrouháme

  2. Ve vyšší pánvi vyškvaříme slaninu. Přidáme oregano a jen krátce osmahneme. Vlijeme mléko, smetanu a vsypeme eidam. Na mírném ohni necháme sýr rozpouštět. Dále přidáme čtvereček Apetita a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout

  3. Na druhou pánev dáme olej. Po rozehřátí přidáme na jemno nasekaný česnek a feferonky. Feferonky orestujeme a přidáme do sýrové omáčky

  4. Sýrovou omáčku s feferonkou smícháme s tortellinami. Nakonec vše posypeme strouhaným parmazánem. Sýrovou omáčku s feferonkou a tortellinami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!