Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 100 g máslo 1 ks cibule 1 kg rajče 2 ks mrkev bazalka olivový olej parmezán 1 ks červená řepa 1 ks řapíkatý celer 1 kg konzervovaná rajčata tagliolini
Postup Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená kvalitní rajčata, nejlépe domácí. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu
Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přepasírujeme pasírkou nebo vybereme pevné části zeleniny (mrkev, cibuli, celer a řepu) a mixérem rozmixujeme. Šťávu ještě 10 minut povaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme cukrem. Po vypnutí ohně zašleháme máslo a vložíme bazalku
Mezitím si uvaříme těstoviny al dente, které pak přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a můžeme ozdobit bazalkou
Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem podáváme jako výborný lehký oběd nebo chutnou večeři.