Tatarák z lososa recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1/2 ks citron 1 ks šalotka 200 g losos 1 špetka mletý pepř 1 lžíce zakysaná smetana 1 lžíce sojová omáčka toastový chléb 1 lžička chilli omáčka čerstvé bylinky 2 špetky italské bylinky 1 ks červená chilli paprička 2 lžičky wasabi
Postup Tatarák z lososa
Postup přípravy receptu
-
Z lososa sloupneme kůži. Rybu nasekáme na drobné kousky, můžeme ji i utřít nožem. Šalotku očistíme a nakrájíme na drobné kousky, stejně tak chilli papričku. Z citronu vymačkáme šťávu
Lososa nasypeme do misky, přidáme šalotku, chilli papričku, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, sojovou omáčku, chilli omáčku, nasekané italské bylinky a wasabi. Všechny suroviny na tatarák z lososa pořádné promícháme, dochutíme solí, pepřem a vložíme na chvíli do lednice
Mezitím upečeme tousty, ty pak šikmo rozkrojíme na trojúhelníky
Tatarák z lososa servírujeme pomocí tvořítka nebo jen tak od ruky, vedle položíme tousty a
máme hotovo. Kdo chce, může na dekoraci použít čerstvé bylinky (pažitku, bazalku apod.).