Tatarák z lososa recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1/2 ks citron
1 ks šalotka
200 g losos
1 špetka mletý pepř
1 lžíce zakysaná smetana
1 lžíce sojová omáčka
toastový chléb
1 lžička chilli omáčka
čerstvé bylinky
2 špetky italské bylinky
1 ks červená chilli paprička
2 lžičky wasabi

Postup přípravy receptu

  1. Z lososa sloupneme kůži. Rybu nasekáme na drobné kousky, můžeme ji i utřít nožem. Šalotku očistíme a nakrájíme na drobné kousky, stejně tak chilli papričku. Z citronu vymačkáme šťávu

  2. Lososa nasypeme do misky, přidáme šalotku, chilli papričku, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, sojovou omáčku, chilli omáčku, nasekané italské bylinky a wasabi. Všechny suroviny na tatarák z lososa pořádné promícháme, dochutíme solí, pepřem a vložíme na chvíli do lednice

  3. Mezitím upečeme tousty, ty pak šikmo rozkrojíme na trojúhelníky

  4. Tatarák z lososa servírujeme pomocí tvořítka nebo jen tak od ruky, vedle položíme tousty a

  5. máme hotovo. Kdo chce, může na dekoraci použít čerstvé bylinky (pažitku, bazalku apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!