Těstovinový salát se zakysanou smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g těstoviny 2-3 lžíce olivový olej 1 kelímek zakysaná smetana 3 ks jarní cibulka 1 ks salátová okurka 200 g sterilovaná kukuřice 1 lžička pikantní hořčice 2-3 ks barevná paprika podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý barevný pepř
Postup Těstovinový salát se zakysanou smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny (kolínka, mušličky, penne apod.) uvaříme v osolené vodě podle návodu. Uvařené těstoviny scedíme a zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily.
Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Kukuřici scedíme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a nejdříve orestujeme cibulku. Poté přidáme papriku a znovu restujeme 3 - 4 minuty. Na závěr vmícháme scezenou kukuřici, na kousky nakrájenou okurku, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.
Zeleninu vsypeme k těstovinám a promícháme, přidáme zakysanou smetanu promíchanou s hořčicí a znovu promícháme, nakonec do salátu přidáme jemně nasekanou petrželku.
Těstovinový salát se zakysanou smetanou podáváme jako studený hlavní chod s opečenou bagetkou. Salát si můžeme připravit i do krabičky a vzít si ho s sebou do školy či práce.