Těstoviny s hráškem a mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce tymián 300 g těstoviny 2 lžíce olivový olej 250 g mleté maso 0 sklenek hovězí vývar 1 sklenka sterilovaný hrášek 1 sklenka rajčatové pyré podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Těstoviny s hráškem a mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek nakrájíme nadrobno a opraný tymián nasekáme.
V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm osmažíme mleté maso s česnekem. Po zbarvení přidáme odkapaný hrášek a rajčatové pyré s vývarem (vodou). Směs osolíme, opepříme a komu chutná, přidá i pálivou papričku. Smažíme asi 10 - 15 minut a promícháme s tymiánem.
Oblíbené těstoviny uvaříme na skus. Uvařené těstoviny vložíme k mletému masu a nadhazováním promícháme.
Těstoviny s hráškem a mletým masem můžeme posypat nastrouhaným sýrem a podáváme teplé jako hlavní chod.