Těstoviny s hráškem a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce tymián
300 g těstoviny
2 lžíce olivový olej
250 g mleté maso
0 sklenek hovězí vývar
1 sklenka sterilovaný hrášek
1 sklenka rajčatové pyré
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nakrájíme nadrobno a opraný tymián nasekáme.

  2. V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm osmažíme mleté maso s česnekem. Po zbarvení přidáme odkapaný hrášek a rajčatové pyré s vývarem (vodou). Směs osolíme, opepříme a komu chutná, přidá i pálivou papričku. Smažíme asi 10 - 15 minut a promícháme s tymiánem.

  3. Oblíbené těstoviny uvaříme na skus. Uvařené těstoviny vložíme k mletému masu a nadhazováním promícháme.

  4. Těstoviny s hráškem a mletým masem můžeme posypat nastrouhaným sýrem a podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!