Těstoviny s lososem, špenátem a vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
300 g losos
1 lžíce citronová šťáva
1 dl suché bílé víno
500 g listový špenát
250 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
příloha
500 g těstoviny
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Ideální jsou farfalle, ale můžou být samozřejmě jakékoliv, které máte rádi. Těstoviny scedíme, necháme v hrnci, zakápneme trochou oleje, zamícháme a pod pokličkou necháme stát.

  2. Mezitím si nakrájíme lososa na kousky. Může být čerstvý i uzený. Nakrájíme si také malou cibuli, kterou osmahneme na lžíci olivového oleje. Ve chvíli, kdy nám cibule zesklovatí, přidáme mražený špenát a zalijeme 1 dl bílého vína a 250 ml 30% smetany. Necháme vařit do zhoustnutí, osolíme a opepříme. Přidáme kousky lososa a krátce povaříme. Nakonec zakápneme citronem.

  3. Těstoviny s lososem, špenátem a vínem podáváme za tepla jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!