Těstoviny s rajčatovo-česnekovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 kg rajčata tymián 400 g těstoviny parmazán 4 - 5 lžic olivový olej mletý barevný pepř
Postup Těstoviny s rajčatovo-česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Libovolné těstoviny uvaříme podle návodu, vrtulky vaříme cca 8 - 10 minut v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat
Rajčata omyjeme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme větší množství olivového oleje, vsypeme česnek a necháme jen krátce orestovat a rozvonět. Vzápětí vsypeme rajčata, dobře promícháme, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a přidáme trochu čerstvého či sušeného tymiánu. Rajčatovo-česnekovou omáčku jen krátce podusíme, stačí 5 - 7 minut a je hotová. Podle potřeby dochutíme
Uvařené těstoviny ihned rozdělíme na talíře, zalijeme rajčatovo-česnekovou omáčkou a podáváme. Máme-li rádi, přidáme hoblinky parmazánu. Je to rychlý oběd i večeře.