Těstoviny s rajčatovo-česnekovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 kg rajčata
tymián
400 g těstoviny
parmazán
4 - 5 lžic olivový olej
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Libovolné těstoviny uvaříme podle návodu, vrtulky vaříme cca 8 - 10 minut v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat

  2. Rajčata omyjeme, nakrájíme na menší kostky či nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme větší množství olivového oleje, vsypeme česnek a necháme jen krátce orestovat a rozvonět. Vzápětí vsypeme rajčata, dobře promícháme, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a přidáme trochu čerstvého či sušeného tymiánu. Rajčatovo-česnekovou omáčku jen krátce podusíme, stačí 5 - 7 minut a je hotová. Podle potřeby dochutíme

  3. Uvařené těstoviny ihned rozdělíme na talíře, zalijeme rajčatovo-česnekovou omáčkou a podáváme. Máme-li rádi, přidáme hoblinky parmazánu. Je to rychlý oběd i večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!