Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
omáčka
1 ks rajče
1 hrst mrkev
1 hrst petržel
0 hrnků červená čočka
3 řapíky řapíkatý celer
4 kapky rostlinný olej na smažení
příloha
0 kg těstoviny
na ozdobu
zakysaná smetana
1 ks jarní cibulka
čerstvé bylinky
podle chuti
mletý černý pepř
mletá kurkuma
sezamová semínka
lněná semínka
papriková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer, mrkev, petržel a rajče očistíme, opláchneme a osušíme. Řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostičky a mrkev s petrželí na čtvrtkolečka.

  2. Na rozpálený olej v pánvi dáme nakrájený řapíkatý celer, mrkev, petržel a restujeme se solí a pepřem. Po pěti minutách přisypeme suchou červenou čočku, sůl, pepř, trochu kurkumy, hrst sezamových a lněných semínek. Ještě 5 - 10 minut pražíme. Přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme.

  3. Mezitím dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu.

  4. Do pánve přilijeme hrnek horké vody, necháme směs chvilku podusit, než se voda vypaří, bude čočka měkká. Odstavíme pánev a přidáme trochu paprikové pasty.

  5. Do mističky nandáme těstoviny, na ně omáčkovou směs a nahoru kopeček zakysané smetany. Ozdobíme čerstvými bylinkami (pažitka, oregano, bazalka, petrželka) a jarní cibulkou.

  6. Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!