Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby sůl omáčka 1 ks rajče 1 hrst mrkev 1 hrst petržel 0 hrnků červená čočka 3 řapíky řapíkatý celer 4 kapky rostlinný olej na smažení příloha 0 kg těstoviny na ozdobu zakysaná smetana 1 ks jarní cibulka čerstvé bylinky podle chuti mletý černý pepř mletá kurkuma sezamová semínka lněná semínka papriková pasta
Postup Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou recept
Postup přípravy receptu
-
Řapíkatý celer, mrkev, petržel a rajče očistíme, opláchneme a osušíme. Řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostičky a mrkev s petrželí na čtvrtkolečka.
Na rozpálený olej v pánvi dáme nakrájený řapíkatý celer, mrkev, petržel a restujeme se solí a pepřem. Po pěti minutách přisypeme suchou červenou čočku, sůl, pepř, trochu kurkumy, hrst sezamových a lněných semínek. Ještě 5 - 10 minut pražíme. Přidáme nakrájené rajče a ještě chvíli restujeme.
Mezitím dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu.
Do pánve přilijeme hrnek horké vody, necháme směs chvilku podusit, než se voda vypaří, bude čočka měkká. Odstavíme pánev a přidáme trochu paprikové pasty.
Do mističky nandáme těstoviny, na ně omáčkovou směs a nahoru kopeček zakysané smetany. Ozdobíme čerstvými bylinkami (pažitka, oregano, bazalka, petrželka) a jarní cibulkou.
Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou ihned podáváme jako hlavní chod.