Těstoviny s rychlou zeleninovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 lžíce hrášek 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl petrželka tymián 400 g těstoviny oregano 3 - 4 lžíce kukuřice 2 ks jarní cibulka 4 řapíky řapíkatý celer mletý barevný pepř 500 ml rajčatové pyré 3 ks barevná paprika
Postup Těstoviny s rychlou zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Vaříme v dostatečném množství osolené vody bez pokličky. Po uvaření těstoviny scedíme. Těstoviny však vaříme až ve chvíli, kdy máme téměř hotovou omáčku
Cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme asi na 1 cm velké kousky, stejně tak očištěné papriky. Kukuřici a hrášek použijeme z mrazáku
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, poté vsypeme česnek a necháme rozvonět. Postupně přidáme papriku, řapíkatý celer a orestujeme. Vsypeme hrášek, kukuřici, osolíme, opepříme a opět krátce restujeme. Zeleninovou směs zalijeme rajčatovým pyré a podle potřeby i trochou vody. Přidáme oregano, tymián a za občasného promíchání cca 10 - 15 minut dusíme. V závěru podle potřeby dochutíme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku
Těstoviny s rychlou zeleninovou omáčkou servírujeme s právě uvařenými těstovinami a zdobíme čerstvou bylinkou.