Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 lžíce olivový olej 50 g parmezán 100 g tavený sýr podle potřeby těstoviny hovězí vývar podle chuti čerstvá bazalka
Postup Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme hovězí vývar, popřípadě ve vodě rozpustíme hovězí bujon. Asi 200 ml vývaru přelijeme do malé nádobky pro pozdější použití. Zbytek vývaru hodně osolíme a uvaříme v něm těstoviny.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, oba sýry a zalijeme odloženým vývarem. Vaříme, dokud se sýry úplně nerozpustí a voda z vývaru částečně nevyvaří.
Scezené těstoviny přidáme do vzniklé omáčky a promícháme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme to chvíli spojit. Opepříme a osolíme, ale pozor, těstoviny, tavené sýry i parmezán jsou dost slané, tak to nepřežeňme.
Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.