Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžíce olivový olej
50 g parmezán
100 g tavený sýr
podle potřeby
těstoviny
hovězí vývar
podle chuti
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme hovězí vývar, popřípadě ve vodě rozpustíme hovězí bujon. Asi 200 ml vývaru přelijeme do malé nádobky pro pozdější použití. Zbytek vývaru hodně osolíme a uvaříme v něm těstoviny.

  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, oba sýry a zalijeme odloženým vývarem. Vaříme, dokud se sýry úplně nerozpustí a voda z vývaru částečně nevyvaří.

  3. Scezené těstoviny přidáme do vzniklé omáčky a promícháme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme to chvíli spojit. Opepříme a osolíme, ale pozor, těstoviny, tavené sýry i parmezán jsou dost slané, tak to nepřežeňme.

  4. Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!