Tiramisu podle Itala recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 balíčky velké cukrářské piškoty 1 hrnek espresso nebo silná instantní káva krém 2 ks žloutek 3-4 lžíce med 500 g mascarpone 1 balíček vanilkový cukr s pravou vanilkou 1-2 lžíce amaretto nebo rum na ozdobu 2-3 lžíce holandské kakao
Postup Tiramisu podle Itala recept
Postup přípravy receptu
-
Utřeme žloutky s medem a vanilkovým cukrem nebo špetkou z vanilkového lusku. Potom po částech vmícháme mascarpone. Pozor, nešleháme příliš rychle, aby se krém nesrazil. Nakonec vmícháme amaretto nebo rum, množství podle chuti.
Připravíme si nádobu s rovným dnem. Kávu, kterou nesladíme, si nalijeme do mělčí mísy. Piškoty pečlivě namáčíme do kávy a vyskládáme je na celé dno. Potom je potřeme silnější vrstvou krému. Pokud nám zbude dost krému, můžeme to samé opakovat a udělat vrstvy dvě. Nakonec tiramisu zaprášíme hořkým kakaem a necháme v chladu odležet minimálně 3 hodiny.
Tiramisu podle Itala podáváme jemně posypané čerstvým kakaem s pravou italskou kávou.
Varianta tiramisu pro děti: Piškoty namáčíme do kakaa a vynecháme alkohol.