Tiramisu podle Itala recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky velké cukrářské piškoty
1 hrnek espresso nebo silná instantní káva
krém
2 ks žloutek
3-4 lžíce med
500 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr s pravou vanilkou
1-2 lžíce amaretto nebo rum
na ozdobu
2-3 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s medem a vanilkovým cukrem nebo špetkou z vanilkového lusku. Potom po částech vmícháme mascarpone. Pozor, nešleháme příliš rychle, aby se krém nesrazil. Nakonec vmícháme amaretto nebo rum, množství podle chuti.

  2. Připravíme si nádobu s rovným dnem. Kávu, kterou nesladíme, si nalijeme do mělčí mísy. Piškoty pečlivě namáčíme do kávy a vyskládáme je na celé dno. Potom je potřeme silnější vrstvou krému. Pokud nám zbude dost krému, můžeme to samé opakovat a udělat vrstvy dvě. Nakonec tiramisu zaprášíme hořkým kakaem a necháme v chladu odležet minimálně 3 hodiny.

  3. Tiramisu podle Itala podáváme jemně posypané čerstvým kakaem s pravou italskou kávou.

  4. Varianta tiramisu pro děti: Piškoty namáčíme do kakaa a vynecháme alkohol.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!