Tlačenka z vepřového bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 5 ks vejce 1 kg mleté vepřové maso 0.5 kg měkký salám 3 ks červená sterilovaná paprika 1 lžička kari nebo vegeta
Postup Tlačenka z vepřového bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme na masovém strojku, ale můžeme i koupit 1 kg mletého vepřového masa. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a protlačíme sítkem na salát. Salám (třeba gothaj) a scezenou papriku nakrájíme na kostičky.
Všechny suroviny promícháme, okořeníme a napěchujeme do sáčku na tlačenku. Tato směs se mi vešla do jednoho velkého sáčku. Jinak napěchujeme sáčky podle velikosti.
Tlačenku z vepřového bůčku vaříme ve vodě 40 minut po každé straně. Po uvaření necháme vychladnout.
Tlačenku z vepřového bůčku před podáváním nakrájíme na plátky.