Tlačenka z vepřového bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
5 ks vejce
1 kg mleté vepřové maso
0.5 kg měkký salám
3 ks červená sterilovaná paprika
1 lžička kari nebo vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme na masovém strojku, ale můžeme i koupit 1 kg mletého vepřového masa. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a protlačíme sítkem na salát. Salám (třeba gothaj) a scezenou papriku nakrájíme na kostičky.

  2. Všechny suroviny promícháme, okořeníme a napěchujeme do sáčku na tlačenku. Tato směs se mi vešla do jednoho velkého sáčku. Jinak napěchujeme sáčky podle velikosti.

  3. Tlačenku z vepřového bůčku vaříme ve vodě 40 minut po každé straně. Po uvaření necháme vychladnout.

  4. Tlačenku z vepřového bůčku před podáváním nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!