Toasty se žampionovým máslem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 1 svazek bazalka 200 g žampiony mletý bílý pepř 1 ks červená cibule 1 ks větší bageta marináda sůl 1 lžička cukr krupice mletý bílý pepř 4 lžíce vinný ocet na ozdobu 3 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 1 ks oranžová paprika
Postup Toasty se žampionovým máslem recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bazalku opereme, osušíme a lístečky nakrájíme, mimo snítky na ozdobu.
Cibulku se žampiony podusíme na rozehřátém másle (asi 50g), osolíme, opepříme, přidáme zbylé máslo a přisypeme bazalku. Dobře promícháme a odstavíme.
Papriky zbavíme zrníček a podélně každou rozkrojíme na osm kousků. Ty pak asi tři minuty restujeme na rozpáleném oleji a poté je vyjmeme. Smícháme ocet, sůl, pepř i cukr a marinádou přelijeme papriky. Necháme je 10 minut rozležet.
Bagetu nakrájíme na osm plátků, které krátce opečeme ve výpeku. Plátky potřeme silnější vrstvou žampionového másla. Podáváme s paprikami a lístečky bazalky.