Toasty se žampionovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 svazek bazalka
200 g žampiony
mletý bílý pepř
1 ks červená cibule
1 ks větší bageta
marináda
sůl
1 lžička cukr krupice
mletý bílý pepř
4 lžíce vinný ocet
na ozdobu
3 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks oranžová paprika

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bazalku opereme, osušíme a lístečky nakrájíme, mimo snítky na ozdobu.

  2. Cibulku se žampiony podusíme na rozehřátém másle (asi 50g), osolíme, opepříme, přidáme zbylé máslo a přisypeme bazalku. Dobře promícháme a odstavíme.

  3. Papriky zbavíme zrníček a podélně každou rozkrojíme na osm kousků. Ty pak asi tři minuty restujeme na rozpáleném oleji a poté je vyjmeme. Smícháme ocet, sůl, pepř i cukr a marinádou přelijeme papriky. Necháme je 10 minut rozležet.

  4. Bagetu nakrájíme na osm plátků, které krátce opečeme ve výpeku. Plátky potřeme silnější vrstvou žampionového másla. Podáváme s paprikami a lístečky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!