Tofu na kantonský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g tofu
200 g žampiony
1 ks malá cibule
100 g hlávkové zelí
1 ks čerstvá nebo sterilovaná kapie
podle potřeby
olej
solamyl
podle chuti
sójová omáčka
chilli koření
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájené na kostky necháme marinovat den dopředu v sójové omáčce rozředěné vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí omyjeme a nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Kapii použijeme čerstvou nebo sterilovanou, v každém případě ji na nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, po chvíli přidáme zelí a krátce restujeme. Přidáme plátky žampionů, kolečka pórku a proužky kapie. Přidáme tofu, které jsme předtím rychle opekli na oleji, okořeníme. Pokud je třeba, dochutíme ještě sójovou omáčkou. Nakonec tofu na kantonský způsob zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě.

  3. Hotové jídlo můžeme jíst bez přílohy, množství použité zeleniny ji plně nahradí. Větším jedlíkům přidáme k tofu na kantonský způsob uvařenou rýži Natural.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!