Tofu ragú s těstovinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 1 ks mrkev 4 lžíce olivový olej 0 sklenek červené víno 1 ks řapíkový celer 1 konzerva oloupaná rajčata 180 g přírodní tofu podle chuti sůl příloha 350 g celozrnné těstoviny
Postup Tofu ragú s těstovinami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer podle potřeby očistíme a nesekáme také nadrobno. Tofu rozdrobíme, můžeme i rozmixovat. V receptu můžeme vynechat víno.
Nadrobno nakrájenou zeleninu dáme pomalu smažit na olivový olej v hrnci. Asi po 5 minutách přidáme oloupaná rajčata a podlijeme vínem, které necháme odpařit. Víno můžeme vynechat. Omáčku pomalu vaříme asi 20 - 30 minut s podléváním vývarem, nebo vodou podle potřeby.
V polovině vaření přidáme rozdrobené tofu, omáčku okořeníme podle chuti, dovaříme a odstavíme.
Celozrnné těstoviny (třeba špagety) uvaříme v osolené vodě na skus. Uvařené těstoviny scedíme promícháme s tofu ragú.
Tofu ragú s těstovinami podáváme jako dietnější hlavní chod.