Tofu ragú s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
0 sklenek červené víno
1 ks řapíkový celer
1 konzerva oloupaná rajčata
180 g přírodní tofu
podle chuti
sůl
příloha
350 g celozrnné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer podle potřeby očistíme a nesekáme také nadrobno. Tofu rozdrobíme, můžeme i rozmixovat. V receptu můžeme vynechat víno.

  2. Nadrobno nakrájenou zeleninu dáme pomalu smažit na olivový olej v hrnci. Asi po 5 minutách přidáme oloupaná rajčata a podlijeme vínem, které necháme odpařit. Víno můžeme vynechat. Omáčku pomalu vaříme asi 20 - 30 minut s podléváním vývarem, nebo vodou podle potřeby.

  3. V polovině vaření přidáme rozdrobené tofu, omáčku okořeníme podle chuti, dovaříme a odstavíme.

  4. Celozrnné těstoviny (třeba špagety) uvaříme v osolené vodě na skus. Uvařené těstoviny scedíme promícháme s tofu ragú.

  5. Tofu ragú s těstovinami podáváme jako dietnější hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!