Topinka pečená v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
alobal
1 ks krajíc chleba
podle chuti
sůl
podle potřeby
stolní olej

Postup přípravy receptu

  1. Tuto topinku připravíme nejlépe v malé horkovzdušné troubě. Z krajíce chleba okrojíme kůrku, kterou po vyschnutí můžeme použít do chlebové strouhanky. Okrojený krajíc pak položíme na alobal který ostřihneme s přídavkem asi 2cm podle tloušťky topinky.

  2. Po zahnutí okraje vznikne malý pekáček právě na jednu topinku. Krajíc poté pečlivě potřeme olejem. Chce to poměrně dost, aby se topinka nasákla a dobře pekla.

  3. Takto připravenou topinku posolíme a dáme asi na deset minut péci. Ke konci pečení hlídáme barvu aby se topinka nepřipálila.

  4. Hotovou topinku dáme na talířek a potřeme strouhaným česnekem. Pečená topinka je mnohem křehčí než smažená v oleji. Pekáček, pokud nám topinka zachutná, můžeme klidně použít ještě na jednu další.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!