Topinka pečená v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek alobal 1 ks krajíc chleba podle chuti sůl podle potřeby stolní olej
Postup Topinka pečená v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Tuto topinku připravíme nejlépe v malé horkovzdušné troubě. Z krajíce chleba okrojíme kůrku, kterou po vyschnutí můžeme použít do chlebové strouhanky. Okrojený krajíc pak položíme na alobal který ostřihneme s přídavkem asi 2cm podle tloušťky topinky.
Po zahnutí okraje vznikne malý pekáček právě na jednu topinku. Krajíc poté pečlivě potřeme olejem. Chce to poměrně dost, aby se topinka nasákla a dobře pekla.
Takto připravenou topinku posolíme a dáme asi na deset minut péci. Ke konci pečení hlídáme barvu aby se topinka nepřipálila.
Hotovou topinku dáme na talířek a potřeme strouhaným česnekem. Pečená topinka je mnohem křehčí než smažená v oleji. Pekáček, pokud nám topinka zachutná, můžeme klidně použít ještě na jednu další.