Tortellini s rajčatovo-houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
400 ml vývar
60 g máslo
petrželka
30 g tuk
2 ks cibule
5 ks rajče
800 g tortellini
200 g žampiony
1 - 2 ks bobkový list
mletý pepř
hladká mouka
citronová šťáva
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata nebo kečup, sůl, koření a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut

  2. Na másle osmahneme druhou nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, nasekanou petrželku a osolíme. Chvíli dusíme. Z omáčky vyjmeme koření, vložíme podušené houby a krátce vše povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou

  3. Masem nebo žampiony plněné tortellini uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a slijeme

  4. Tortellini ihned podáváme s horkou rajčatovo-houbovou omáčkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!