Tortellini s rajčatovo-houbovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 400 ml vývar 60 g máslo petrželka 30 g tuk 2 ks cibule 5 ks rajče 800 g tortellini 200 g žampiony 1 - 2 ks bobkový list mletý pepř hladká mouka citronová šťáva celý černý pepř celé nové koření
Postup Tortellini s rajčatovo-houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z tuku, mouky a jedné nadrobno nakrájené cibule připravíme jíšku. Zředíme ji vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájená rajčata nebo kečup, sůl, koření a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut
Na másle osmahneme druhou nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, nasekanou petrželku a osolíme. Chvíli dusíme. Z omáčky vyjmeme koření, vložíme podušené houby a krátce vše povaříme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou
Masem nebo žampiony plněné tortellini uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka a slijeme
Tortellini ihned podáváme s horkou rajčatovo-houbovou omáčkou
Foto: Shutterstock.com