Tuc-Tuc špica recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 hrst nasekaná petrželka mletý černý pepř 1 balíček olivy plněné papričkou 100 g strouhaný tvrdý sýr 250 g rostliné máslo Rama 250 g větší pomazánkové máslo (křenové) 200 g měkký šunkový salám 2 balíčky krekry Tuc Tuc (sůl-pepř)
Postup Tuc-Tuc špica
Postup přípravy receptu
-
4 plátky salámu si dáme bokem, zbytek nakrájíme na nudličky. Pomazánkové a rostlinné máslo utřeme, přidáme salám, dochutíme solí a pepřem a zamícháme petrželku. Rozdělíme si náplň na 4 díly
Na alobal si rozprostřeme krekry, 3 na šířku a 6 kusů na délku. Potřeme jedním dílem náplně, není třeba se bát, jde to. Opět dáme krekry, náplň, krekry a náplň. Do středu dáme v řadě olivy zabalené do salámu. Pomocí alobalu zvedneme krajní řady do tvaru špice, zformujeme a potřeme posledním dílem náplně. Posypeme nastrouhaným sýrem, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do lednice
Na druhý den krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou (salátová okurka, rajčata).