Tuňákový závin recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

vejce
1 ks cibule
4 - 5 lžic kečup
100 g sýr
2 špetky chilli
1 ks zelená paprika
1 plechovka tuňák v olivovém oleji
1 lžička provensálské bylinky
sezamová semínka
1 balíček listové těsto (rozválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na troše oleje. Tuňáka slijeme a promícháme s osmaženou cibulkou. Přidáme kečup, chilli, nastrouhaný sýr a dobře promícháme

  2. Na rozválený plát listového těsta rozprostřeme tuňákovou směs a posypeme paprikou nakrájenou nadrobno. Závin smotáme, okraje pevně zmáčkneme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Tuňákový závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky

  3. Tuňákový závin upečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova, v průběhu pečení teplotu snížíme, aby se nám těsto propeklo i uvnitř

  4. Po upečení necháme závin trochu vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. Tuňákový závin chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!