Tuňákový závin recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- vejce 1 ks cibule 4 - 5 lžic kečup 100 g sýr 2 špetky chilli 1 ks zelená paprika 1 plechovka tuňák v olivovém oleji 1 lžička provensálské bylinky sezamová semínka 1 balíček listové těsto (rozválený plát)
Postup Tuňákový závin
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme dozlatova na troše oleje. Tuňáka slijeme a promícháme s osmaženou cibulkou. Přidáme kečup, chilli, nastrouhaný sýr a dobře promícháme
Na rozválený plát listového těsta rozprostřeme tuňákovou směs a posypeme paprikou nakrájenou nadrobno. Závin smotáme, okraje pevně zmáčkneme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Tuňákový závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky
Tuňákový závin upečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova, v průběhu pečení teplotu snížíme, aby se nám těsto propeklo i uvnitř
Po upečení necháme závin trochu vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. Tuňákový závin chutná teplý i studený.