Tvarohové knedlíky s kakaovou čepičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
50 g máslo
12 ks jahody
180 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
4 lžíce granko
podle chuti
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh rozmícháme s vejcem a špetkou soli. Přidáme prosátou mouku a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.

  2. Jahody očistíme a zbavíme stopek. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků. Z každého vytvarujeme placičku, do které zabalíme velkou pevnou jahodu.

  3. Větší množství mírně osolené vody uvedeme k varu a vhodíme knedlíky. Vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou. Hotové knedlíky necháme okapat.

  4. Poté knedlíky rozdělíme na talíře. Na každou porci nasypeme lžíci granka, kolem posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!