Tvarohové knedlíky se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka sůl 2 ks vejce 50 g máslo 400 g jahody 300 g tvaroh 220 g hrubá mouka na ozdobu 4 ks jahody omáčka cukr moučka 200 g zakysaná smetana 1 lžíce citronová šťáva
Postup Tvarohové knedlíky se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme se žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh, sůl a sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku a zpracujeme vláčné nelepivé těsto.
Těsto rozdělíme na 20 kousků a do každého zabalíme opláchnutou pevnou jahodu bez "korunky". Podle velikosti jahod se mění počet knedlíků.
Připravené knedlíky vkládáme do dostatečného množství vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 4 - 5 minut.
Zbylé jahody rozmělníme (rozmixujeme) s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Uvařené knedlíky vyndáme a rozdělíme na talíře.
Teplé knedlíky přelijeme jahodovou smetanou, ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.