Tvarohové knedlíky se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
2 ks vejce
50 g máslo
400 g jahody
300 g tvaroh
220 g hrubá mouka
na ozdobu
4 ks jahody
omáčka
cukr moučka
200 g zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme se žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh, sůl a sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku a zpracujeme vláčné nelepivé těsto.

  2. Těsto rozdělíme na 20 kousků a do každého zabalíme opláchnutou pevnou jahodu bez "korunky". Podle velikosti jahod se mění počet knedlíků.

  3. Připravené knedlíky vkládáme do dostatečného množství vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 4 - 5 minut.

  4. Zbylé jahody rozmělníme (rozmixujeme) s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Uvařené knedlíky vyndáme a rozdělíme na talíře.

  5. Teplé knedlíky přelijeme jahodovou smetanou, ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!