Tvarohové pagáče se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
250 g máslo
1 ks žloutek
300 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
250 g kyselé zelí
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
kmín
mák
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku promícháme s kypřícím práškem, solí a smícháme s měkkým tvarohem, změklým máslem a vymačkaným, pokrájeným, kyselým zelím.

  2. Vypracujeme těsto (hodně se lepí) a 2 hodiny necháme těsto odležet v lednici. Po vyndání z ledničky jde krásně vyválet a pracovat s ním.

  3. Těsto na pagáče se zelím rozválíme na výšku 1 cm a vykrajujeme kolečka, poté natíráme rozšlehaným žloutkem s trochou soli, sypeme kmínem, mákem nebo nějakým kořením podle chuti.

  4. Pagáče pečeme dozlatova na 180 - 190 °C.

  5. Tvarohové pagáče se zelím podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!