Tvarůžkové prsty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g anglická slanina
2 balíčky olomoucké tyčinky
trojobal
sůl
2-3 ks vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžkové tyčinky od sebe oddělíme. Každou tyčinku zavineme do slaniny. Pokud je třeba, zpevníme je párátkem.

  2. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, rozšlehaná osolená vejce s trochou mléka a strouhanku. Každý tvarůžkový prst obalíme v mouce, vejcích a strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a strouhance.

  3. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a tvarůžkové prsty restujeme ze všech stran dozlatova.

  4. Tvarůžkové prsty podáváme s vařenými brambory a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!