Ukrajinské pelmeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 50 g máslo ocet voda mletý pepř 500 g hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 250 g mleté maso 1 ks celé vejce
Postup Ukrajinské pelmeně
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, jehož konzistence se blíží lineckému. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout
Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku
Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka potřebné velikosti. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl, spojíme a rohy vzniklého půlkruhu taktéž spojíme proti sobě a vznikne nám jakýsi klobouček - pelmeň
Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden pelmeň rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený
Horké ukrajinské pelmeně servírujeme s plátkem másla a kopečkem smetany. Vynikající je též polít je navíc trochou octa a popepřit.