Ukrajinské pelmeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
ocet
voda
mletý pepř
500 g hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
250 g mleté maso
1 ks celé vejce

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli, vejce a vody vypracujeme hebké těsto, jehož konzistence se blíží lineckému. Hmotu necháme v chladu asi 30 minut odpočinout

  2. Mezitím si připravíme náplň z mletého masa, soli, pepře a oloupaného, prolisovaného česneku

  3. Těsto rozválíme na plát o síle asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka potřebné velikosti. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky. Kolečko přehneme napůl, spojíme a rohy vzniklého půlkruhu taktéž spojíme proti sobě a vznikne nám jakýsi klobouček - pelmeň

  4. Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut, pro kontrolu je lepší jeden pelmeň rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený

  5. Horké ukrajinské pelmeně servírujeme s plátkem másla a kopečkem smetany. Vynikající je též polít je navíc trochou octa a popepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!