Ukrajinský mrkvový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
1 hrst zelená petrželka
1 hrst čerstvá bazalka
1 lžíce panenský olivový olej
1 špetka čerstvě mletý pepř
4 stroužky česnek český
podle chuti
ocet balsamico nebo vinný červený

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a podélně nakrájíme na jemné proužky (tvar hranatých špaget), česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Mrkev jemně osolíme, přidáme lžičku cukru, promneme a necháme chvíli proležet, aby změkla. Česnek nakrájíme a jemně osmahneme na olivovém oleji, později přidáme na minutku pepř a bylinky, vše již velmi rychle osmahneme, aby bylinky nezhořkly. Mrkev směsí přelijeme. Přidáme trošku balsamica, promícháme a můžeme podávat.

  3. Mrkvový salát z Ukrajiny podáváme vlažný, je ideální k masu na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!