Úžasná játrová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dl máslo
5 dkg celer
5 dkg mrkev
5 dkg petržel
3 lžíce koňak
100 ml bílé víno
30 dkg anglická slanina
30 dkg vepřová plec
25 dkg vepřová játra
30 dkg kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, polijeme koňakem a necháme odležet v lednici. Vepřové maso a vepřová játra třikrát umeleme. Kořenovou zeleninu pokrájíme, podusíme na másle a vychladlou umeleme, přidáme k mletému masu a játrům. Vše ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a kmínem. Přidáme bílé víno a důkladně promícháme.

  2. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií, která musí přesahovat, a anglickou slaninou. Polovinu maso-játrové hmoty rozetřeme do formy, poklademe játry naloženými v koňaku, přidáme zbytek masové hmoty, pokryjeme zbytkem anglické slaniny a folií.

  3. Formu na biskupský chlebíček dáme do pekáče s vodou a v troubě při 90 °C pečeme asi 80 minut. Po upečení a zchladnutí dáme paštiku do ledničky na 12 hodin uležet.

  4. Úžasnou játrovou paštiku při podávání ozdobíme nejlépe brusinkami a zelenými bylinkami. Paštiku podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!