Úžasná játrová paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dl máslo 5 dkg celer 5 dkg mrkev 5 dkg petržel 3 lžíce koňak 100 ml bílé víno 30 dkg anglická slanina 30 dkg vepřová plec 25 dkg vepřová játra 30 dkg kuřecí játra podle chuti sůl mletý kmín mletý zázvor mletý černý pepř
Postup Úžasná játrová paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, polijeme koňakem a necháme odležet v lednici. Vepřové maso a vepřová játra třikrát umeleme. Kořenovou zeleninu pokrájíme, podusíme na másle a vychladlou umeleme, přidáme k mletému masu a játrům. Vše ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a kmínem. Přidáme bílé víno a důkladně promícháme.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií, která musí přesahovat, a anglickou slaninou. Polovinu maso-játrové hmoty rozetřeme do formy, poklademe játry naloženými v koňaku, přidáme zbytek masové hmoty, pokryjeme zbytkem anglické slaniny a folií.
Formu na biskupský chlebíček dáme do pekáče s vodou a v troubě při 90 °C pečeme asi 80 minut. Po upečení a zchladnutí dáme paštiku do ledničky na 12 hodin uležet.
Úžasnou játrovou paštiku při podávání ozdobíme nejlépe brusinkami a zelenými bylinkami. Paštiku podáváme s pečivem podle chuti.