Špagety se slávkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3/4 hrnku voda
350 g špagety
pepř
1/2 hrnku bílé víno
1 ks malá cibule
2 lžíce hladká mouka
1/4 lžičky celý šafrán
1 lžíce kukuřičný olej
2/3 hrnku suchý vermut
2 lžíce krájený kopr
900 g celé slávky

Postup přípravy receptu

  1. Slávky očistíme a zbavíme byssových vláken. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno

  2. Šafránová vlákna jemně rozmělníme, dáme do misky a přilijeme vodu. Slávky, které se neuzavřou po poklepání nožem, vytřídíme, zbytek dáme do hrnce. Přidáme víno, hrnec přikryjeme pokličkou a slávky vaříme na prudkém ohni 5 minut. Během této doby hrncem několikrát potřeseme. Slávky, které zůstanou zavřené i po 5 minutách vaření, vyhodíme. Tekutinu přecedíme přes mušelín, slávky vyloupeme

  3. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na mírném ohni 5 minut. Vmícháme mouku a za stálého míchání ji minutu zahříváme. Pánev odstavíme a postupně vešleháme vermut. Pánev vrátíme na oheň a omáčku vaříme 2 minuty do zhoustnutí

  4. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme špagety a vaříme je 8 - 10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné

  5. Do omáčky vmícháme 4 lžíce tekutiny, v níž se vařily slávky, a šafránovou směs. Přidáme slávky a kopr a podle chuti osolíme a opepříme. Slávky na mírném ohni prohřejeme. Špagety scedíme, dáme do mísy a protřeseme s omáčkou

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!