Valentýnské muffiny se srdíčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
180 g cukr
2 ks vejce
180 g máslo
60 g solamyl
1 ks žloutek
220 ml mléko
300 g hladká mouka
60 g kakaový prášek
1 lžička kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
šlehačka
barevná cukrová srdíčka
podle potřeby
tuk na vymazání
červené potravinářské barvivo
mouka na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny a potom postupně přidáváme vejce a žloutek. Do hladké hmoty přidáme po troškách prosátou mouku se solamylem a práškem do pečiva. Přiléváme část (180 ml) vlažného mléka a mícháme, dokud nezískáme krémové těsto bez hrudek.

  2. Z těsta odebereme 200 g a uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Těsto pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Korpus necháme vychladnout a poté vykrajovátkem ve tvaru srdce z těsta vykrojíme 14 kusů srdcí.

  3. Zbytek těsta promícháme s prosátým kakaem a rudě červeným barvivem promíchané ve zbytku mléka (40 ml). Pokud chceme mít více červené, přidáme více barviva.

  4. Muffinové formy podle potřeby vymazané tukem a vysypané moukou naplníme těstem tak, abychom nechali asi 1 cm volný okraj. Do každé těstem naplněné formy vtlačíme do středu svisle korpusové srdíčko.

  5. Muffiny pečeme asi 20 - 30 minut v troubě při 180 °C.

  6. Valentýnské mufiny se srdíčkem po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a barevnými cukrovými srdíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!