Vařené hovězí se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg brambory 2 lžíce citronová šťáva 2 l vývar z kostky 2 svazky kořenová zelenina 30 g čerstvý křen 1 kg hovězí špička na ozdobu kadeřavá petrželka
Postup Vařené hovězí se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do vařícího vývaru (extra silný) a vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, ne zcela přikryté pokličkou.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na osminky. Asi 15 minut před koncem vaření je přidáme k masu. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Brambory vaříme dál a přidáme k nim očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na dlouhé nudličky. Vaříme ještě dalších 8 - 10 minut.
Křen očistíme a nahrubo nastrouháme. Ihned za zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernal.
Vařené maso nakrájíme na plátky, rozložíme na talíře a mírně přelijeme vroucí polévkou. Obložíme uvařenou zeleninou i osminkami brambor a posypeme strouhaným křenem. Před podáváním můžeme ozdobit snítkou kadeřavé petrželky.