Velikonoční nádivka 4 recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 8 ks vejce 3 lžíce petrželka 3 lžíce pažitka 1 ks pórek 1 ks mrkev 1 špetka pepř celý černý 1 špetka bobkový list 1 špetka nové koření 10 ks rohlík 1 špetka pepř 500 g uzené maso 3 ks vejce natvrdo 3 lžíce kopřiva 1 ks cibule menší máslo a strouhanka 500 ml masový vývar studený
Postup Velikonoční nádivka 4
Postup přípravy receptu
-
Příprava vývaru:
Uzené maso omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Cibuli oloupeme.Mrkev a cibuli vložíme do hrnce s masem a vodou. Přidáme koření a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké
Mezitím uvaříme 3 vejce na tvrdo. Nakrájíme rohlíky na plátky a pórek na jemné kroužky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou
Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kousky. Půl litru prochladlého vývaru scedíme do mísy a vložíme do něho nakrájené rohlíky. V mícháme maso a pórek. Okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí
Osm syrových vajec oddělíme od žloutků, které vpracujeme do směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připravené hmoty
Do pekáčku rozprostřeme polovinu nádivky. Potom povrch poklademe vařenými vejci a napovrch opět rozetřeme druhou polovinu směsi
Pečeme ve středně horké troubě dorůžova. Vychladlé nakrájíme na porce. Podáváme se zeleninou.