Velikonoční nádivka 4 recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
8 ks vejce
3 lžíce petrželka
3 lžíce pažitka
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 špetka pepř celý černý
1 špetka bobkový list
1 špetka nové koření
10 ks rohlík
1 špetka pepř
500 g uzené maso
3 ks vejce natvrdo
3 lžíce kopřiva
1 ks cibule menší
máslo a strouhanka
500 ml masový vývar studený

Postup přípravy receptu

  1. Příprava vývaru:

  2. Uzené maso omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Mrkev oškrábeme a omyjeme. Cibuli oloupeme.Mrkev a cibuli vložíme do hrnce s masem a vodou. Přidáme koření a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké

  3. Mezitím uvaříme 3 vejce na tvrdo. Nakrájíme rohlíky na plátky a pórek na jemné kroužky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou

  4. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kousky. Půl litru prochladlého vývaru scedíme do mísy a vložíme do něho nakrájené rohlíky. V mícháme maso a pórek. Okořeníme sekanými bylinkami, pepřem a solí

  5. Osm syrových vajec oddělíme od žloutků, které vpracujeme do směsi. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do připravené hmoty

  6. Do pekáčku rozprostřeme polovinu nádivky. Potom povrch poklademe vařenými vejci a napovrch opět rozetřeme druhou polovinu směsi

  7. Pečeme ve středně horké troubě dorůžova. Vychladlé nakrájíme na porce. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!