Vermicelli se srdcovkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
4 lžíce petrželka
2 ks cibule
pepř
125 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
čerstvá bazalka
1/2 lžičky sušené oregano
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
400 g vermicelli
400 g srdcovky

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a omastíme máslem

  2. Hrnec přikryjeme pokličkou a těstoviny protřepeme. Udržujeme je teplé

  3. Zbývající olivový olej 11 rozehřejeme v rendlíku a osmahneme na něm cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a opékáme ještě asi minutu

  4. Do rendlíku přilijeme polovinu nálevu z konzervy se srdcovkami a bílé víno a za občasného zamíchání přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Srdcovky vyjmeme z, konzervy, zbytek nálevu nepoužijeme

  5. Srdcovky vložíme do rendlíku s nálevem a vínem, ochutíme petrželkou, oreganem (dobromystí), pepřem a muškátovým oříškem a na mírném ohni důkladné prohřejeme

  6. Těstoviny upravíme do misek, přelijeme omáčkou se srdcovkami, ozdobíme bazalkou a podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!