Vermicelli se srdcovkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 4 lžíce petrželka 2 ks cibule pepř 125 ml bílé víno 2 lžíce olivový olej čerstvá bazalka 1/2 lžičky sušené oregano 1 špetka strouhaný muškátový oříšek 400 g vermicelli 400 g srdcovky
Postup Vermicelli se srdcovkami
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a omastíme máslem
Hrnec přikryjeme pokličkou a těstoviny protřepeme. Udržujeme je teplé
Zbývající olivový olej 11 rozehřejeme v rendlíku a osmahneme na něm cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme česnek a opékáme ještě asi minutu
Do rendlíku přilijeme polovinu nálevu z konzervy se srdcovkami a bílé víno a za občasného zamíchání přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Srdcovky vyjmeme z, konzervy, zbytek nálevu nepoužijeme
Srdcovky vložíme do rendlíku s nálevem a vínem, ochutíme petrželkou, oreganem (dobromystí), pepřem a muškátovým oříškem a na mírném ohni důkladné prohřejeme
Těstoviny upravíme do misek, přelijeme omáčkou se srdcovkami, ozdobíme bazalkou a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny