Vinná cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
petrželka
4 ks cibule
tymián
0 l vývar z masoxu
estragon
2 ks rohlík
0 l bílé víno
2 lžičky hladká mouka
50 g strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na proužky

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu pak podlijeme vývarem a když začne vřít, přilijeme víno a povaříme.

  3. Po odstavení dochutíme rozdrceným česnekem a zeleným kořením.

  4. Rohlíky nakrájíme na kolečka, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

  5. Zapečené rohlíky rozdělíme do hlubokých talířů a přeléváme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!