Vinný přeliv recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
1 lžíce kečup
0.3 l bílé víno
1-2 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
1 lžička marmeláda
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

  2. Na oleji zpěníme cibulku. Zaprášíme ji moukou a paprikou a necháme zpěnit. Pak vše zalijeme bílým vínem. Vinnou omáčku povaříme, až se mouka rozvaří. Přidáme kečup a lžičku kyselé marmelády. Obvykle používám rybízovou. Již jen prohřejeme.

  3. Vinný přeliv podáváme k masu. Vhodný je i ke grilované zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!