Višňovo-čokoládový chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
3 lžíce rum
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
1 balíček čokoládová poleva
2 lžíce kandovaná citronová kůra
1 ks pomazánkové máslo (200g)
150 g cukr (2/3 kelímku od pomaz. másla)
200 g polohrubá mouka (1 kelímekod pomaz. másla)
1 ks višňová čokoláda Figaro

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánkové máslo, vanilkový cukr, vejce, cukr a rum utřeme do pěny, opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, vmícháme kandovanou citrónovou kůru a nasekanou čokoládou

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a zvolna pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut

  3. Po vychladnutí můžeme chlebíček polít čokoládovou polevou, necháme zatuhnout a krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!