Vločkový květákový mozeček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks cibule
1 ks květák
10 dkg uzená slanina
6 lžic ovesné vločky
podle chuti
sůl
vegeta
bazalka
libeček
kari koření
čerstvá petrželka
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a jen krátce povaříme v osolené vodě.

  2. Na másle opražíme ovesné vločky, okořeníme kari kořením, mírně osolíme a odstavíme. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmahneme na ni do zesklovatění pokrájenou cibulku. Přidáme pokrájený květák, osolíme, jen trochu podlijeme a povaříme.

  3. Do květáku vmícháme vejce, přidáme upražené vločky, trochu vegety a za stálého míchání necháme srazit. Ochutíme pokrájenými bylinkami, hodí se bazalka, petrželka a libeček.

  4. Vločkový květákový mozeček podáváme s vařenými brambory, kouskem pečiva nebo jen tak samotný se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!