Vrtulky s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
2 šálky vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
0.5 kelímku smetana
1 lžíce mouka
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 balíček těstoviny
300 g maso
150 g strouhaný parmazán
100 g anglická slanina
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové, kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na kostičky. Očistíme si mrkev, celer, cibuli a vše spolu se slaninou pokrájíme nadrobno.

  2. Rozehřejeme si máslo, přidáme slaninu, cibuli a po minutě zbytek zeleniny, hrst hrášku (nemusí být) a maso. Osolíme a opepříme. Jakmile maso zrůžoví, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Vše dusíme doměkka. Nakonec přimícháme smetanu a podle potřeby dochutíme vegetou.

  3. Uvaříme si vřetýnka, mašličky, špagety nebo jiné těstoviny podle návodu. Porci těstovin dáme na talíř, dáme omáčku s masem, zeleninou a posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!