Výborné maďarské lečo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 6 ks vejce 3 ks paprika 1 kg rajče 3 ks červená cibule mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 ks papriková klobása
Postup Výborné maďarské lečo
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, papriku na kolečka, rajčata na čtvrtky či půlky podle velikosti a klobásu na kostičky
Pokud doma nemáme klobásu, lze použít v podstatě i cokoliv jiného. Sama jsem tam nedávno dávala gothaj a také to bylo skvělé. Ovšem klobása je klobása. Papriku používám jakoukoliv, při větší barevné variaci to vypadá lépe. Rajčat přibližně jednou plnou misku - na počet tak cca 8 - 10 rajčat podle velikosti
V dostatečně velkém hrnci osmažíme cibuli. Přidáme rajčata, papriku a lehce okořeníme. Nyní zmírníme oheň na téměř nejmenší stupeň a pomalu vaříme asi 30 minut. Občas trochu zamícháme. Pokud je třeba, přidáme vodu. Z rajčat je jich ovšem dost, tak není třeba ji tam dávat zbytečně, je to poté příliš vodové
Nyní do hrnce klepneme všechna vejce a přidáme klobásu. Maďarské lečo necháme ještě dalších 20 minut povařit. Během přípravy občas lečo zamícháme a dostatečně okořeníme podle vlastní chuti
Výborné maďarské lečo podáváme ideálně ihned.