Výtečný pórkový quiche recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto sůl 1 ks vejce 150 g máslo 250 g hladká mouka náplň 4 ks vejce 1 ks cibule 1 ks pórek 150 g eidam mletý pepř 100 ml smetana ke šlehání podle potřeby olej na smažení máslo na vymazání
Postup Výtečný pórkový quiche recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto (hladká mouka, vejce, sůl a máslo) zpracujeme v míse. Těsto necháme v chladu uležet asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme náplň. Cibuli oloupeme, pórek očistíme. Obojí nadrobno nakrájíme. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli a pórek osmažíme. Osmaženou zeleninu dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu ke šlehání, nastrouhaný sýr a pepř. Směs pečlivě promícháme.
Formu na quiche vymažeme máslem a napěchujeme do ní těsto, okraje vyvýšíme. Doprostřed nalijeme náplň a rovnoměrně rozprostřeme. Takto připravený pórkový quiche vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 minut do zezlátnutí.
Výtečný pórkový quiche podáváme jako předkrm teplý i vychladlý.