Zákusek s borůvkami a tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček máslové sušenky
krém
200 g tvaroh tučný
200 g borůvky
1 lžíce citrónová šťáva
1 balíček želatina v prášku
100 g pomazánkové máslo bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Promícháme borůvky s dvěma lžícemi cukru. Připravíme si želatinu, kterou zalijeme studenou vodou ochucenou citronovou šťávou v množství uvedeném na jejím obalu a necháme ji nabobtnat. Takto připravenou želatinu necháme v teplé vodní lázni rozpustit.

  2. Pro vzhled zákusku i krájení se hodí použít formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií, na dno nasypeme asi třetinu borůvek, zalijeme je třetinou vlažné želatiny a necháme částečně ztuhnout.

  3. Tvaroh si připravíme smícháním s vanilkovým cukrem a zbylým krupicovým cukrem, pomazánkovým máslem, zbylými borůvkami, stále vlažnou želatinou a touto hmotou naplníme formu s borůvkami.

  4. Povrch tvarohu, který bude tvořit dno, pokryjeme máslovými sušenkami a vložíme přikryté do chladničky.

  5. Někdy se stane, že dezert nejde vyklopit, stačí ponořit formu na několik sekund až po okraj do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!