Marinovaný pečený květák v orientálním stylu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks cibule 1 ks citron 1 ks květák 4 lžíce olivový olej 0,5 lžiček římský kmín 0,5 lžiček mletá kurkuma 0,5 lžiček mletá uzená paprika
Postup Marinovaný pečený květák v orientálním stylu
Postup přípravy receptu
-
Květák dobře očistíme, omyjeme a rozebereme na větší růžičky. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na hrubé klínky, oloupaný česnek nakrájíme na silnější plátky. Marinádu připravíme smícháním veškerého koření s olivovým olejem
Jenskou mísu vyložíme pečícím papírem, promícháme v ní květák, cibuli a česnek, přelijeme připravenou marinádou a společně promícháme. Mísu nepřikrýváme a takto ji vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Marinovaný květák nejprve pečeme 15 minut, poté jej opatrně promícháme a dopékáme dalších 10 minut
Marinovaný pečený květák servírujeme horký a na talíři ještě pokapeme citronovou šťávou. Pečením zelenina zkaramelizuje a výborný šmrnc na chuti dodá květáku marináda kořeněná na orientální způsob
Marinovaný pečený květák v orientálním stylu podáváme jako skvělou zeleninovou přílohu k různě upravenému masu, ale i jako lehký vegetariánský pokrm s vařenými brambory.