Vepřová panenka s medvědím česnekem a mozzarellou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 120 g mozzarella plnotučná hořčice 600 g vepřová panenka mletý černý pepř 1 hrst medvědí česnek
Postup Vepřová panenka s medvědím česnekem a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a zbavíme případných blan. Pak váleček masa podélně asi do 2/3 nakrojíme a tím vytvoříme kapsu, kterou uvnitř potřeme hořčicí, poklademe lísky medvědího česneku a okapanou a na kousky nakrájenou mozzarellou. Naplněnou vepřovou panenku uzavřeme, ovážeme kuchyňskou nití a váleček masa osolíme a opepříme
Na větší pánvi rozpálíme olej a připravené maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dorůžova. Pak panenku přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem a v troubě předehřáté na 180 °C propečeme asi 15 - 20 minut. Pekáček vyjmeme z trouby, maso zakryjeme a necháme ještě asi 5 minut "dojít". Pak z masa odstraníme nítě a panenku nakrájíme na porce
Vepřovou panenku s medvědím česnekem a mozzarellou rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou česnekové bramborové rösti a jinak připravené brambory a zeleninové saláty.