Vepřové roládky s kapií recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 - 4 plátky šunka 30 g niva 30 g eidam olivový olej 2 plátky vepřová kýta mletý černý pepř pikantní hořčice 1/2 ks sterilovaná kapie vývar na podlití 3 - 4 plátky váhalova slanina
Postup Vepřové roládky s kapií
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového si rozklepeme, okraje plátků spojíme k sobě, osolíme a opepříme. Plát masa potřeme pikantní hořčicí
Sýry nastrouháme a promícháme. Kapii necháme okapat a nakrájíme na proužky
Na plát masa poklademe na střídačku slaninu se šunkou. Poklademe kapií a posypeme nastrouhaný sýrem. Množství surovin si upravíme podle velikosti masa. Roládku zamotáme a spíchneme párátky nebo obmotáme nití
Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou roládu zprudka ze všech stran osmahneme. Podlijeme slabým vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Pak odkryjeme a šťávu necháme vyrestovat
Z vepřové rolády, kterou jsme nechali trochu vychladnout, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vepřové roládky s kapií podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem (i zastudena).