Uzená polévka s cizrnou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl majoránka 1 ks pórek 400 g cizrna 1 svazek jarní cibulka mletý zázvor mletý černý pepř 400 g uzená vepřová plec
Postup Uzená polévka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Den předem cizrnu propláchneme a necháme ve studené vodě nabobtnat. Potom vodu vyměníme za čerstvou a zvolna uvaříme i s uzeným masem doměkka.
Mezitím si pórek a jarní cibulku očistíme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme
Měkké uzené maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. K vroucí cizrně nyní přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, zázvor, majoránku a pepř. Polévku ještě asi 5 - 10 minut povaříme a podle potřeby přisolíme
Nakrájené uzené maso rozdělíme na porce, přelijeme horkou polévkou a podáváme s pečivem.