Hovězí veverka na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
1/4 ks celer
1/4 lžičky tymián
voda
2 ks mrkev
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
1/2 l červené víno
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
40 g slanina v celku
800 g hovězí maso (veverka)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí veverku rozdělíme na kousky o váze cca 200g, protneme na kousky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo

  2. V hrnci na oleji opečeme mrkev a celer dozlatova. Poté přidáme cibuli a tymián, vše orestujeme a vmícháme rajský protlak. Za stálého míchání do tohoto základu vložíme maso, které opékáme ze všech stran, dokud se nezatáhne. Pak vše zalijeme červeným vínem a podle potřeby vodou tak, aby tekutina dosahovala do výše masa. Do hrnce vložíme bobkorý list, nové koření, celý černý pepř a zvolna dusíme doměkka

  3. Měkké kousky masa vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu scedíme, zeleninu propasírujeme do omáčky, kterou podle chuti dosolíme a opepříme

  4. Hovězí maso na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!